Joan Porredon Bernaus

El Projecte

El títol del projecte “Clicfamòbil” és una interpretació lliure, i juganera, de l’expressió “El mòbil fa clic“. Per tant, estem davant una sèrie de fotografies fetes amb una càmera petita (aplicació Hipstamatic per iPhone), on la qualitat tècnica es relativitza a favor d’una recerca més conceptual. Una eina que permet entrenar la mirada del fotògraf inquiet… Una manera molt propera d’interpretar l’entorn més immediat.

Són fotografies que s’han publicat, i és publiquen, diariament al Facebook de Joan Porredon. Encara que n’havia publicat alguna en anterioritat, la data en què comença a publicar diàriament és el 5 de maig de 2011. En principi una fotografia al dia en color (amb títol). Una mica més tard va iniciar la publicació en B/N (sense títol) passant a oferir dues fotografies al dia. Comença el Clicfamòbil B/N.

Ben bé per casualitat, al febrer de 2012, fa una fotografia que el títol el porta a pensar en Joan Brossa i decideix engegar el “subprojecte” de fotografiar “cognoms” de persones que hagin escrit un llibre en català amb el condicionant, però, que les fotografies han d’estar realitzades a la comarca de La Segarra. D’aqui neix el Clicfamòbil Literari.

Els títols estan en la línia juganera de l’autor… Unes vegades són acudits directes, altres vegades endevinalles, irònics i també crítics… I potser algun assaig de poesia visual. Tot plegat forma part d’un “divertimento” que ha anat agafant una estructura força solida a partir de la seva evolució diària. Clicfamòbil no deixa de ser un dietari fotogràfic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: